DIALuxkurs

DIALux evo är ett professionellt beräkningsprogram för belysningsplanering av interiöra och exteriöra miljöer. Programmet är ett fullständigt planeringsverktyg för den som jobbar professionellt med belysningsplanering. Det inkluderar även omfattande möjligheter till visualisering vilket ger ett säljande underlag och bra överblick för kunden innan beslut fattas.

En utbildning i DIALux evo effektiviserar din:

- Projektering
- Beräkning
- Visualisering
- Dokumentation

Kontrast Group har utbildat fler än 500 elkonsulter, tillverkare, leverantörer, elektriker, belysningsplanerare och ljusdesigners i såväl privat som offentlig sektor sedan 2005.

Vi har även möjlighet att sätta ihop kurser efter er verksamhet, önskemål och önskad ort. Vår kursverksamhet är certifierad av programutvecklaren Dial.

DIALux evo, som utvecklats parallellt med DIALux 4 sedan 2012, har ersatt den tidigare programvaran. DIALux 4 har med andra ord fullgjort sin tjänstgöring då programmet varken utvecklas eller uppdateras.
Det nya programmet är anpassat till nya krav med bättre prestanda och skiljer sig markant från den tidigare programvaran. DIALux evo är en kostnadsfri programvara som bekostas av ett flertal armaturtillverkare, vars armaturkataloger med ljusdatafiler även tillhandahålls i programmet.

En ny version av DIALux evo lanserades i slutet av mars. De nya uppdateringarna innebär; 

- Klar förbättring gällande beräkningstid. Objekt och möbler kan nu väljaas bort eller beäknas på ett enklare vis och man kan även välja att bara beräkna direkt ljus.

- Förenklad DWG-hantering

- Armaturplacering i dokumentationen

- BIM* - Import av ifc fil. Använd arkitektens modell som är uppbyggd i annat program. Effektiviserar och säkerställer korrekta dimensioner vid beräkningar och visualiseringar.

*BIM är en process som handlar om att skapa och använda en intelligent 3D-modell för att informera och förmedla projektbeslut. Med BIM kan du enklare projektera, visualisera, simulera och samarbeta, vilket medför större tydlighet för alla intressenter under hela projektets livscykel.

 

Ladda ned DIALux evoLadda ner den senaste versionen av DIALux evo

 

Har ni några frågor kring våra DIALux evo-kurser? Tveka inte att kontakta våra certifierade kursledare.

tl_files/Kontrast-Group/Personalbilder/henrik_andersson_130px_webb.jpg

tl_files/Kontrast-Group/Personalbilder/Kristian Andersson 130px webb_nytt.jpg

 

 

 

 

 

 

Henrik Andersson

Tel. 036-440 50 55

Kristian Andersson

Tel. 036-440 50 51