Referenser

OKQ8 Landvetter

OKQ8

Projekttyp: Butik/Utställning
Årtal: 2013

Beställare: OKQ8 AB

Företaget OKQ8 är i full gång med att uppdatera sitt stora nätverk av stationer runt om i landet. Man har med noggrannhet arbetat fram ett nytt koncept som går under namnet Quick to go. Det nya konceptet är mer inriktat på fräsch, vällagad mat av hög kvalité. Det finns en tydlighet i inredningen och uppdelning av det bilistiska sortimentet. Man har även lagt mer fokus på att man ska kunna avnjuta sin mat i en trivsam miljö i butiken.

Kontrast Groups uppgift har varit att arbeta fram en belysning som förstärker dessa delar i konceptet. Samtidigt har stor vikt lagts på att arbeta med belysningslösningar som går hand i hand med OKQ8s miljövänliga, hållbara och resurssnåla drivmedelsstationer.

Mer om konceptet Quick to go och OKQ8s hållbara drivmedelstationer finns att läsa här.

Belysningen interiört och exteriört tar stor hänsyn till förbrukad energi samt livslängd på teknik vilket resulterat i låga driftskostnader. Utmaningen har legat vid att samtidigt uppnå en trivsam och säljande miljö för kunder och en bra arbetsplats för stationernas personal. Ingredienserna till de rätta belysningsförutsättningarna är i detta fall att vi valt att arbeta med tydliga kontraster, med fokus på de säljande ytorna i butiken. Behaglig och varierad ljusnivå allmänt i butiken. Accentljus från precisa placeringar av väl avbländade armaturer. Armaturerna är projektanpassade för att möta önskemål och krav på montage.

Till dagens datum har vi hunnit att leverera belysning till ett tjugotal butiker med det nya konceptet Quick to go.